Dr. Alime Özyıldırım

Dr. Alime ÖZYILDIRIM, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Çalışma hayatına aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak başlayarak telsiz haberleşme alanında TÜBİTAK Projelerinde görev almıştır. EURO-COST 231 Mobil Haberleşmesi Projesi kapsamında, Deutsche Bundespost Telecom davetiyle mobil haberleşme sistemlerine yönelik Darmstadt’ta ziyaretçi uzman olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir.

1994 yılında ASELSAN ailesine katılmış ve birçok haberleşme sistemleri projelerinde sayısal tasarım mühendisi ve grup yöneticisi olarak çalışmıştır. 2005 yılı itibarıyla uzay sistemleri alanında çalışmaya başlayarak 2014 yılına kadar ASELSAN bünyesinde yürütülen uzay projeleri kapsamında Teknik Tasarım Lideri, Sistem Mühendisi ve Proje Yöneticisi olarak görev almıştır. 2014-2019 yılları arasında Uydu Görev Yükleri Program Direktörü olarak görev yapmıştır. Ayrıca, NATO AVT (Applied Vehicle Technology) ve SCI (Systems Concepts and Integration) haberleşme ve uzay çalışma gruplarında teknik üye olarak görev almıştır.

Dr. ÖZYILDIRIM, Avrupa Birliği Çerçeve, Ufuk 2030-2020 ve Eureka/Eurostars Programları kapsamında Haberleşme ve Uzay alanlarında hakemlik ve proje izleyiciliği görevlerini sürdürmektedir. 2020-2022 yılları arasında TUG (TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi) Yönetim Kurulu Üyesi ve 2021 Ağustos ayı itibarıyla da DeltaV Uzay Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Haberleşme, navigasyon, yer gözlem (keşif ve gözetleme ve optik), erken uyarı, maliyet-takvim etkin küçük uydu ve yer sistemlerine yönelik tasarım, üretim, entegrasyon-test, kalite ve proje yönetimi konusunda oldukça deneyimli olan Dr. ÖZYILDIRIM uzay teknolojilerinin hayatımızda kullanımını yaygınlaştırmak için büyük çaba harcamaktadır. Bu doğrultuda, ülkemizde uzay alanında teknolojik olarak ilerlemenin sağlanabilmesi için birçok araştırma projesine öncülük etmektedir. SAHA İstanbul Milli Uzay Endüstrisi Komitesine de (MUEK) Başkanlık yapmaktadır. Ayrıca, ülkemizin uzay alanında söz sahibi ülkeler arasında yer alabilmesi için yurt içi ve yurt dışı iş geliştirme faaliyetlerini yürütmektedir.

Şubat-2020’dan bu yana TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde Teknik Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. TÜBİTAK UZAY’da idari görevlerinin yanı sıra 15 Nisan 2023 tarihinde uzaya fırlatılan İMECE Uydusu, MİYEG (Milli Yer İstasyonu Geliştirme) Projesi gibi kritik öneme haiz birçok projenin program yöneticiliğini yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesidir.

Scroll to Top