TÜBİTAK Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı’na Altın Paydaş Olarak Katılıyor

Türkiye’nin uydu ve uzay çalışmalarında da önemli bir role sahip olan TÜBİTAK, yakın yörünge ve küp uydu alanındaki yeniliklerin ve gelişmelerin masaya yatırılacağı Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı’na altın paydaş olarak destek verecek.

Ülkemizin yakın yörünge ve küp uydu alanındaki potansiyelini ve yeteneklerini sergileyeceği çalıştay 18 – 19 Ekim 2023 tarihlerinde ATO Congresium Kongre Merkezinde uydu haberleşme ekosisteminde bulunan firmaların katılımıyla gerçekleşecek.

Uydu teknolojilerinin trend konularından olan yakın yörünge ve küp uydu teknolojileri Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve savunma sanayi firmalarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Birçok teknoloji firmasının destek verdiği çalıştaya son olarak TÜBİTAK da altın paydaş olarak dahil oldu.

Yakın yörünge ve küp uydu çalıştayı, alanında uzman isimlerin bir araya geldiği, yeni fikirlerin paylaşıldığı ve işbirliklerinin geliştirildiği bir platform niteliği taşımakta olup, TÜBİTAK’ın da destek vermesiyle birlikte çalıştayın sektördeki paydaşları bir araya getirerek bilgi alışverişine imkan tanıması ve sinerji oluşturması beklenmektedir.

Scroll to Top